ÉDES CIKKEK, HÍREK, INFORMÁCIÓK

Házi levendulaszörp készítése

Házi levendulaszörp készítése

Így készül a különleges, házi levendulaszörp. Hogyan kell elkészíteni a levendula szörpöt? A levendula szörp receptje.

ÍGY KÉSZÜL A KÜLÖNLEGES, HÁZI LEVENDULASZÖRP – JÓL BEHŰTVE A LEGFINOMABB

 

Elkészítés

 

  1. Egy lábasba öntjük a cukrot és a citromsavat, felöntjük 2 liter vízzel, beledobjuk a karikákra vágott kezeletlen citromot, és felforraljuk.

  2. Közben a levendula szárának az alsó részétől felfelé haladva, egy mozdulattal egyszerűen lehúzzuk a virágokat egy nagyobb tálba.

  3. Ha felforrt a vizünk, leforrázzuk vele a megtisztított levendulákat, majd lefedve legalább 1 napig pihentetjük.

  4. Másnap átszűrjük a levet, újból felforraljuk, majd még melegen a megtisztított üvegekbe töltjük.

  5. Lezárjuk, majd fejjel lefelé pihentetjük 15 percig.

  6. Ha letelt az idő, visszafordítjuk az üvegeket, egy konyharuhába szorosan betekerjük, és legalább egy éjszakát pihenni hagyjuk.

  7. Másnap fogyaszthatjuk is, kész a házi levendulaszörpünk!

 

Hozzávalók

  • 50 db levendula (150-200 gramm)

  • 2 kg cukor

  • 2 l víz

  • 2 db citrom

  • 1 ek citromsav

Vissza

Kapcsolódó bejegyzések