ÉDES CIKKEK, HÍREK, INFORMÁCIÓK

Levendulás, barackos sütemény

Levendulás, barackos sütemény

Ahogy ígértük, rendszeresen teszünk közzé jobbnál jobb cikkeket, ezért így az ünnepek után jöjjön egy nagyon finom és illatos levendulás, barackos sütemény recept!  

Bevallom még soha nem kóstoltam ezt a levendulás édességet, bár nagyon is tisztában voltam vele, hogy a levendula mennyire jó illatú és milyen jótékony hatással bír. 

 

 

Annyi mindent készítenek már a Levendulából, hogy el sem tudnád képzelni.

 

 

Ezért nem is lepődöm meg ezen, ugyanis nagyon finom a szörpje, a szappannak az illata isteni és azok a cuki kis zsákok, amiket megtöltenek búzatörettel és levendulával...


De most akkor jöjjön a levendulával készült barackos sütemény, ami pillanatok alatt el is készülhet.

 

Levendulás, barackos sütemény
Hozzávalók (12 kocka 25x25 cm tepsihez):


125 g szoba-hőmérsékletű vaj
150 g joghurt
100 g tk. tönköly búzaliszt
100 g zabliszt
50 g gramm liszt
1 tk. sütőpor
1 kk. szódabikarbóna
4 tojás
100 g cukor
1 kis marék szárított levendula
1/2 citrom leve és reszelt héja
6 szép nagy barack

Elkészítés:
A vajat habosítsuk ki a cukorral, majd tegyük bele egyesével a tojásokat. Facsarjuk hozzá egy fél citrom levét és reszeljük hozzá a héját. Adjuk hozzá a joghurtot és keverjük simára.


Egy tálba mérjük ki a liszteket, keverjük el benne a sütőport, a szódabikarbónát és a szárított levendula 3/4-et részét.

A száraz alapanyagot adjuk hozzá a tojásos, joghurtos, vajas keverékhez és fakanállal forgassuk bele.


A barackokat mossuk meg és vágjuk ketté, a magokat vegyük ki.
Egy 25x25cm-es tepsit vajazzunk ki vékonyan, majd egyenletesen osszuk el benne a tésztát.

Helyezzük el szép sorba a barackokat, majd szórjuk meg a maradék levendulával.
Előmelegített 180°C-os sütőbe 30-35 percig, tűpróbáig süssük.

Amennyiben igazi Levendula kézműves fagylaltozót keresel és Szolnokon jársz, abban az esetben szeretettel várunk: Hild tér.

Vissza

Kapcsolódó bejegyzések