ÉDES CIKKEK, HÍREK, INFORMÁCIÓK

Levendulás-citromos keksz recept

Levendulás-citromos keksz recept

A 330 gramm lisztet összekeverem a 90 gramm porcukorral, majd 3 felé osztom. Az egyik tálba belekeverem a mákot fél citrom levével, a másikba a darált diót, a harmadikba a levendulát és a citrom héját belereszelem. 

Hozzávalók a képen látható 3 féle kekszhez (diós, mákos, levendulás-citromos):

 

  • 330 g liszt
  • 250 g margarin
  • 90 g porcukor
  • 120 g dió (csak a dióshoz)
  • 100 g mák (ezt csak a mákoshoz tesszük)
  • 1 marék levendula virág
  • 1 citrom

 

A 330g lisztet összekeverem a 90 g porcukorral, majd 3 felé osztom.

Az egyik tálba belekeverem a mákot fél citrom levével, a másikba a darált diót, a harmadikba a levendulát és a citrom héját belereszelem. 

KÉSZÍTHETED CSAK A LEVENDULÁS-CITROMOS KEKSZET IS, SEM A MÁK, SEM A DIÓ NEM KELL BELE, NEM KELL 3 FELÉ OSZTANI A TÉSZTÁDAT, VISZONT 2, ESETLEG 3 MARÉK LEVENDULA VIRÁGOT TEGYÉL BELE!

A margarint felmelegítem és a tésztába keverem, majd összegyúrom. Ezután viszonylag vékonyra, kb. 1 cm-es tésztává nyújtom lisztezett deszkán, és kiszaggatom az általam választott formára.

175 fokon 10-15 perc alatt készre sütöm.

A végén, míg forró, egy kis porcukorba forgatom!

 

Jó étvágyat! És ne feledd!

Amennyiben Szolnokon a Hild János téren sétálgatsz, várunk a Levendula kézműves fagylaltozóban, ahol sok-sok finom süteménnyel, kézműves fagylalttal, kávé különlegességekkel várunk!

Vissza

Kapcsolódó bejegyzések